dimecres, 16 de juliol del 2014

Cuina: Preparant esmorzars i alguna cosa més

A casa, al David li agrada esmorzar salat. Fa temps compràvem barres de quart al forn i preparàvem petits entrepans que guardàvem al congelador.

Des de que faig el pa a casa algun cop també he preparat panets per fer entrepans. Bàsicament utilitzava la recepta de Xavier Barriga i també la recepta de panets d'hamburguesa de Webosfritos. Però des de que va caure a les meves mans Pan Casero de l'Ibán Yarza, aquest s'ha convertit en el meu llibre de capçalera panarra. I de les seves receptes, la de pa de motlle és espectacular. Tal com diu el nom, la recepta és per coure el pa en un motlle i que quedi tipus pa "Bimbo", però després de utilitzar la mateixa massa en forma de panet he de dir que m'agrada molt.

A punt pel segon llevat, dues horetes i al forn!
La recepta bàsica la podeu trobar aquí, però el més divertit és anar experimentant i fent canvis de farines i ingredients. Afegir més sucre per que quedi més dolç, canviar una part de mantega per oli d'oliva, barrejar diferents farines o fins hi tot afegir-hi trossets de qualsevol cosa (xocolata, olives, tomàquets, llavors...).

I el millor de tot és que el resultat sempre és diferent, però sempre és espectacular. Un només s'ha d'animar, tenir ganes d'enfarinar-se i posar-se mans a la massa. 

Acabats de sortir, refredant i cap al congelador!

No us preocupeu per si sou pocs casa, o que en fareu de tant pa. Si feu panets, un cop freds, els obriu per la meitat i els poseu al congelador dins una bossa de plàstic ben tancada. Si feu en format pa de motllo, també deixeu refredar, llesqueu el pa i també cap al congelador. Quant us vingui de gust assaborir la vostra obra mestra tan sols heu de deixar descongelar sobre el marbre de la cuina o, si teniu pressa, donar un cop de torradora!!!

Primer pla dels protagonistes! Nyam!!!

I per si algú encara dubtava de la versatilitat d'aquesta massa, ara us demostraré que dona per molt! Al desembre tenim boda Kmarada i òbviament la núvia necessitava un comiat de soltera, i tot comiat de soltera necessita un pastís una miqueta pujadet de to. Així que després d'alguna suplica per part de les noies em vaig posa mans a l'obra.

Fermentant, abans d'enfornar
Acabat de sortir del forn
La recepta és la bàsica amb alguns canvis. Vaig afegir el doble de sucre (eren els postres), una mica d'essència de vainilla i unes quantes perles de xocolata a l'interior de la massa. Un cop fornejat i fred vaig cobrir-ho tot amb xocolata de cobertura blanca (en honor a l'homenatjada). I aquí teniu el resultat, una enorme tita de pa, boníssima!!!

Llestos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada